Успорена динамика радова на проширењу пута и изградњи колектора Сушћепан-Ратишевина

Изградња колектора на подручју Сушћепана и Ратишевине и проширење пута ка Мојдежу значајно касни у односу на постављене рокове.

Тренутно се изводе радови на проширењу пута на подручју Ратишевине до скретања ка Сушћепану. Уклањањем стијена  почетком године  кренула је прва фаза радова на проширењу пута, казала је за РТХН предсједница Мјесне заједнице Сушћепан, Ратишевина, Требесин Зорица Мијајловић:

Зорица Мијајловић

– Радови су настављени  крајем фебруара уклањањем стијена. Требало је још јуче да буде завршена та фаза радова. Због неприступачности терена и лоших временских услова радови ће бити продужени до 22. марта. Проблем представља што мјештани немају могућност проласка том дионицом, због чега се иде забилазним путем кроз Тијесни кланац. Надамо се да ће до 22.марта тај дио бити завршен и успостављен саобраћај, навела је Мијајловић.

Мјештани се надају да ће, како им је речено у Секретаријату за комуналне дјелатности, радови које изводи фирма Пирос из Подгорице, на овом потезу бити завршени до назначеног рока и да ће 23. марта пустити саобраћај који је сада у прекиду. Позивају становнике Ратишевине и Мојдежа на стрпљење и да ће одмах наставити са изградњом тротоара, припремањем пута за асфалтирање, подизањем подзида и осталог, што је предвиђено пројектом вриједним 41.127 еура.

Успорена је изградња канализационог колектора на Сушћепану и Ратишевини:

– Радове на изградњи канализационог колектора изводи фирма Темко из Никшића. Предвиђенe су три фазе радова на канализацији. Мало је радника на терену, има их свега два. Ми не кажемо да се радови не изводе квалитетно, али је динамика јако спора. Предвиђено је да цјелокупна дионица са три крака колектора, буду завршене за 90 дана. Они већ раде 95 дана, а није завршена ни прва дионица, оцјењује Мијајловић.

Радови на колектору су почели  24. новембра прошле године и прекорачени су сви рокови изградње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here