Успјешна сезона за КК Приморје

Сутјеска -Приморје Фото:РТВНК

Кошаркаши Приморја, поразом у Никшићу од Сутјеске 77-70 завршили су регуларни дио сезоне  I А МЦКЛ на шестом мјесту са девет побједа и девет пораза.

У послиједњем сусрету Сутјеска је боље отворила меч и водила 19:8 а након тога и 31:18, али су до краја полувремена Новљани успјели да се приближе на два поена минуса – 43:41.

Почетак другог полувремена протекао је у бољој игри Сутјеске, која је поново стигла до двоцифрене предности 60:47.

 Играчи Приморја нијесу се предавали. Изабраници Зорана Тодоровића су у посљедњој четвртини зауставили напад домаћих и то искористили да поравнају на 65:65. Била је прилика и за потпуни преокрет, али је Сутјеска серијом 7-0 ријешила питање побједника.

Најефикаснији у домаћој екипи био је Милош Копривица са 25 поена, по 11 поена су убацили Ади Загхирагић и Богдан Бојић, а 10 Радосав Спасојевић.

Код Приморја 1945 најбољи су били Огњен Мицовић са и Веселин Ковачевић са по 17 поена, док је Милош Антић додао 16 поена.

– Одлична утакмица у Никшићу. Показали смо у току сезоне да смо добро намучили све Аба лигаше у Црној Гори. Пали смо у трећој дионици, али и показали карактер стигавши заостатак на три минута пред крај, када смо имали егал 65-65. Имали смо пар лоших селекција шута у нападу и дозволили да нам Сутјеска однесе побједу. Ток сезоне промењен је оног тренутка када смо довели Мићовића и Антића. Имали смо разиграног Ковачевића, и уз допринос осталих, дошли смо у ситуацију да на четири кола пред крај уђемо у мирну луку.

Остаје жал за поразима на почетку против тада лошијих екипа, али се намеће питање да ли би дошло до других промјена. Не треба заборавити да смо једини два пута победили првака лиге Дерби, а прекретница у лиги, била је победа у Тивту. Мислим да су нам спољни фактори одузели неке побједе али и то је спорт и на то се треба навикнути. Као тренер КК Приморја, задовољан сам учињеним, иако смо имали много проблема. Сигуран сам да моје мишљење дијеле и чланови управе клуба,  као и сви љубитељи коашрке у граду, изјавио је тренер екипе Зоран Тодоровић

На крају регуларног дијела сезоне, СЦ Дерби је први на табели са 14 побједа и 4 пораза, Сутјеска је друга са поразом више, док је трећа екипа Подгорице.

Фото:РТВНК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here