Успјешна година Института Игало; остварено 216 000 ноћења

Као и сваке године у овом периоду, након што је крајем октобра затворена прва фаза, од данас до краја јануара неће радити ради ни ново здање Института „Др Симо Милошевић“.

Испратили су и последње пацијенте а, када је ријеч о њиховом броју, година на измаку била је веома успјешна, али и напорна, каже за РТХН директор маркетинга Никола Мрачевић.

-Реализовано је око 216 000 ноћења, што је заиста значајно с обзиром на постковид период пандемије. То је око 20 000 мање од рекордне 2019. године, када је реализовано 236 000 ноћења. У физичким показатељима година је била веома напорна у оба објекта, првој и другој фази Института, уз велики број пацијената и велики број ноћења, углавном са терапијама до самог краја. У објекту друге фазе је у децембру боравило по 500 до 600 пацијената.

Гостију и пацијената је било са свих тржиста, како са оних традиционалних тако и са неких нових.

-Од нашег стратешког партнера са иностраних тржишта – Норвежана, преко Холанђана и Данаца до екс Ју тржишта, када је ријеч о пацијентима ван Црне Горе. Из наше земље доминантни су пацијенти преко Фонда здравства Црне Горе, затим на постковид рехабилитацији, преко Агенције за синдикално лијечење „Рекра“ и осталих мањих синдиката и, наравно, значајан број ноћења је остварен преко Фонда ПИО Црне Горе, наводи Мрачевић.

Ове године обновљен је четворогодишњи уговор са стратешким партнером – Универзитетском болницом из Осла, о доласку пацијената из ове скандинавске земље. 

-Имамо једини право, ван Европске уније, да аплицирамо на међународним тендерима у категоријама великих група, тако да смо добили тендер за наредне четири године, а долазак првих група очекујемо почетком маја. Задовољни смо што је програм настављен, и поносни на преко четири деценије  сарадње; од давне 1976. године рехабилитујемо норвешке пацијенте посредством државног норвешког програма. Такође, очекујемо значајан број хотелских гостију, посебно у сезони. Спортска понуда зависи од реконструкције базена и спорстког центра, а у постсезони и предсезони је увијек актуелна конгресна понуда.

Најаве за наредну годину већ стижу, потврђује Мрачевић, а прве госте очекују током предстојећег „Празника мимозе“.

-Као и сваке године, захваљујући „Празнику мимозе“ надамо се доброј посјети у том периоду. Код нас су викендом планирани масовни догађаји – маскенбали, рибља вечера и дјечји маскенбал, све оно што у Херцег Новом једино Институт Игало може просторно да реализује, са салом од 800 мјеста.

Мрачевић истиче да су веома задовољни посјетом током године на измаку, и надају се да ће такав тренд бити настављен и током 2023. године. Друга фаза Института требало би да отвори врата за госте и пацијенте до 30. јануара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here