Усложњава се епидемиолошка ситуација у Црној Гори

С обзиром на усложњавање епидемиолошке ситуације, из  Института за јавно здравље моле грађане да се придржавају снажне препоруке везане за ношење заштитне маске у затвореном простору, држање адекватног одстојања и правилне хигијене руку,  која се односи на све категорије становништва али прије свих особе старије од 65 година, имунокомпромитоване и особе са хроничним болестима.

Из Института такође апелују да  грађани  уколико нису вакцинисани то ураде, а ако су вакцинисани да приме додатну трећу, односно четврту дозу у складу са препорукама НИТАГ-а (националног Стручног савјетодавног тијела за имунизације).

-Само вакцинацијом уз поштовање важећих противепидемијских мјера и препорука Института заједно ћемо довести до краја пандемију узроковану виросом САРС-КоВ-2, саопштено је из Института за јавно здравље.

Од 2 036 узорака на нови коронавирус  у Црној Гори дијагностиковано  је 769 новопозитивних  случајева инфекције: у Херцег Новом 33, Котору 40 и Тивту  24.  Укупан број обољелих, по подацима ИЈЗ  у Херцег Новом износи  259, у Црној Гори  4.454.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here