Ускоро тендер за реконструкцију Постројења за прераду отпадних вода

Постројење за прераду отпадних вода, које је 2016. године недовршено, без неопходних лиценци и употребне дозволе тадашњи премијер Душко Марковић пустио у рад, због емисије непријатних мириса данас представља један од акутних проблема у Херцег Новом.

Директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре, Милан Зарић истиче да је у овако компликованој ситуацији веома тешко поправљати, али да се рјешење мора пронаћи.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– У току је израда идејног рјешења, на основу којег ћемо расписати тендер за реконструкцију, односно завршетак Постројења отпадних вода. Има приличан број компанија које су заинтересоване, али они морају проћи кроз наш тендерски документ, а не кроз њихов, јер знамо како смо се провели уздајући се у пројекат који нисмо ми радили, у надзор и извођача који нису били наши – наводи он.

Руководиоци Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре и предузећа Водовод и канализација одржали су крајем јуна у Мељинама састанак са представницима фирме „Едукаторијум“ из Мађарске, која је презентовала пројекат реконструкције Постројења за отпадне воде.

Инжењери из Мађарске су на састанку са руководиоцима Водовода и Друштва представили рјешења која би трајно отклонила недостатке на Постројењу. Након састанка је речено да уколико би мађарска компанија започела посао након љета, Постројење би могло бити потпуно завршено до идуће туристичке сезоне.

2 COMMENTS

  1. Pomolimo se dragome Bogu da ovo uspe. Sreca je da se pita Zaric, a ne neki priuceni. Problem je kompleksan za sto sam upozoravao nadlezne. Ipak je resiv na sto sam upozoravao jos pre dve godine rukovodstvo. Linija mulja ne postoji. Ona sada kosta 500.000$. Tada je kostala 200.000$. Da li je prihod od turizma uvecan 2,5X. Ad hok je uvek sporna reakcija i ko ie odgovoran?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here