Ускоро реконструкција шеталишта од Мељина до хотела „Плажа“

Након два пропала тендера, Јавно предузеће за управљање морским добром приводи крају преговоре са потенцијалним изођечем радова на реконструкцији и поплочавању Шеталишта Пет Даница, од Мељина до хотела „Плажа“.

Херцег Нови је био у фокусу овог предузећа у прошлој години, а један од најзначајнијих пројеката је реконструкција шеталишта на потезу од Мељина до хотела „Плажа“ у дужини од 1,7 км, казала је у емисији „У четири ока“ на РТХН руководилац службе за уређење и изградњу морског добра Сандра Шкатарић.

-Тај пројекат не обухвата само поплочавање, већ и расвјету, хортикултуру, мобилијар, постављање ограде и свега онога што једно шеталиште чини атрактивним и примамљивим за туристе. Вриједност инвестиције у реконструкцији, односно поплочавању и санацији наведеног шеталишта, процијењена је на милион и пет стотина хиљада еура.

Пројекат је урадила Агенција за изградњу и развој града, а прошле године је, сходно Закону о јавним набавкама, спровођена тендерска процедура.

-Ми смо као озбиљан наручилац у координацији са Агенцијом, након првог тендерског поступка  измијенили процијењену вриједност, да би понуђачи пронашли финансијски интерес да доставе своје понуде. Након два неуспјешна отворена поступка јавне набавке, Јавно предузеће за управљање морским добром је од стране Министарства финансија добило сагласност за спровођење преговарачког поступка без претходног објављивања позива за јавно надметање. Он је сад у фази достављање обавезних доказа и потврда и уколико све буде како треба надамо се да ће у наредних неколико дана бити потписан уговор са извођачем.

У току је и спровођење поступка за избор надзора, а у Морском добру ће учинити све што је до њих да, уколико буде могуће, тај дио шеталишта буде реконструисан до почетка сезоне, казала је Шкатарић.

-Свакако да је једна од тачака преговарања је био и рок реализације, односно временски рок за извршење предметне набавке, и негдје ћемо гледати да извођач буде под будним оком надзорног органа и стручног тима Јавног предузећа за управљање морским добром, како би можда и прије почетка љетне туристичке сезоне радови били окончани. У овој фази је можда прерано да то најављујем, али даћемо све што је у нашој моћи, односно што је у складу са реалним и могућим, да извођач одговори задатку и наведено шеталиште можда стави у функцију прије почетка туристичке сезоне.

Шкатарић је додала да је прошле године у јавну расвјету у Баошићу и Ђеновићима уложено око 220 000 еура, те да је и у буџету за 2024. годину предвиђено инвестирање у осавремењавање јавне расвјете у нашем граду, а међу пројектима на којима раде, а који су такође значајни за општину Херцег Нови, је и реконструкција Новосадске плаже.

1 COMMENT

  1. Živo me interesuje da li će biti postavljeni saobraćajni znakovi ograničenja težine vozila koji smiju da prolaze Šetalištem? Ili ćemo ponovo gledati fotografiju kamiona koji je propao kroz urušenu nearmiranu betonsku ploču u Šetalištu kao početkom marta 2020. Ponovi li se ta stvar, onda predlažem organizovanje Festivala propadnutih kamiona! To bi bila velika turistička atrakcija za Novi! Ništa gore za turizam nego kada se turisti dosađuju u gradu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here