Ускоро радови на дјечијем игралишту на Топлој 2

Foto: Ilustracija

На позив Мјесне заједнице Топла, Агенција за изградњу и развој града завршила је пројекат обнове некадашњег дјечијег игралишта изнад Дома здравља, које је одавно руинирано. 

Мобилијар вриједности 8.500 еура донирала је подгоричка фирма „Опрема лив д.о.о“, док је гумена подлога донација Општине Херцег Нови, објашњава Владана Кундачина из Агенције за изградњу и развој града.

-Игралишта су раније прављена са бетонском или подлогом од шљунка, што није безбејдно за дјецу. Игралиште на Топлој је савремено, по европским стандардима и ускоро ће кренути радови, те ће наша дјеца добити сигурно мјесто за игру. Свјесни смо, на жалост, вандализма на многим игралиштима, те апелујем на старије да чувају ова мјеста за млађе нараштаје, наводи Кундачина.

Владана Кундачима, Агенција за изградњу и развој ХН

Да би задовољили све стандарде, наводи Кундачина, дио вриједне опреме ће искористити за ново игралиште.

-Нећемо моћи све да искористимо за игралиште на Топлој, па ћемо или направити ново или реконструисати неко постојеће. Да завршимо прво игралиште на Топлој, па ћемо видјети шта даље, казала је она.

Кундачина је подсјетила да ће до 31. децембра бити завршен специјални, адреналински полигон за бициклисте „Pump track“, пројекат који Агенција за изградњу и развој, реализује у оквиру програма прекограничне сарадње „Ćiro II“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here