Ускоро прикључење на колектор Шиштет – Баре

Шиштет-Баре

Завршени су радови на инградњи колектора у насељу Шиштет Баре у Игалу.  За 5 мјесеци колоико су трајали радови, извођач Радовић инвест из Херцег Новог поставио је  око километар канализације.

Изградања канализационе мреже на Шиштету значиће ријешавање горућих проблема у овим дјеловима града, Рекао је Василије Сеферовић  секретар за комуналне дјелатности.

– Имали смо тендер Игало Баре и изузетно смо задовољни radovima. Ријеч је о великом насељу у коме је недостатак канализационе инфраструктуре представљао црну тачкu. Захваљујући овом пројекту ће куће које су имале септичке јаме  добити могућност прикључења на канализациону мрежу, каже Сеферовић.

Канализациони колектор Игало – Баре изграђен је у складу са Планом развоја ЈП ВиК Херцег Нови. На овај начин биће рјешен један од дугогодишњих проблема на овом подручју, а то је одводња вода фекалног порјекла.

– То је једно велико насеље испод аутобуске станице и има доста приватних кућа али и стамбених зграда и прије пар година је покренута процедура.Ти радови су завршени и  ријешен је велики проблем грађана. Вриједност постављања једног километра мереже је око 220 хиљада еура, а  извођач радова је заиста квалитетно урадио свој задатак. Радови су почели у јануару, завршили су се прије неколико дана. Ријешена је велика велика еколошка црна тачка и ту су се изливале фекалије и то је сада ријешено, на задовољство грађана и нас. Сада слиједи испитивање које иде редовно. Апелујем на грађане који гравитирају тим дијелом да се за десетак дана обрате Водоводу и канализацији како би и формално – правно кренуло прикључење њихових кућа на канализацију, каже Сеферовић.

Око 70 домаћинстава тражило је изградњу колектора, али ће много већи број њих бити прикључен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here