Ускоро прикључење на колектор на дијелу шеталишта у Игалу

У оквиру  друге фазе реконструкције шеталишта у Игалу паралелно се ради и на изградњи главног канализационог колектора, како би се ријешиле црне тачке у систему одвођења отпадних вода.

Указала се потреба за изградњом главног колектора у трупу шеталишта у Игалу, казао је за РТХН технички директор предузећа Водовод и канализација Херцег Нови Горан Симовић:

Горан Симовић

– Од посластичарнице До До до локала Каза, долазило до мијешања атмосферских и отпадних вода, што је утицало на функционалност канализационог колектора. Приликом обилних киша троструко је већа запуњеност, у односу на капацитет цјевовода, који може да пропусти ту количину воде, тако да смо на наше и задовољство власника објеката, извођача и надзора се договорили да се изведу радови како би ријешили проблеме, наводи Симовић.

Радови се огледају у томе да ће извођач урадити посебне прикључне шахте за сваки објекат.

– До сваког објекта ће довести нове канализационе прикључке. Обавеза је корисника да у сарадњи са нама, гдје се буде указала потреба, предузеће Водовод и канализација ће изаћи у сусрет, у погледу материјала и монтаже цијеви да они сами унутар својих објеката ураде нове разводе, чиме би свако имао свој посебан канализациони прикључак. Атмосферска вода, која се највише скупља у трупу шеталишта, била би усмјерена каналима у површински канал. Тиме добијамо два одвојена система, канализациони и атмосферски, чиме ријешавамо проблем плављења и ријешавамо проблем одвођења отпадних вода из објеката, на задовољство свих који гравитирају овој локацији, појашњава Симовић.

У току је припрема терена за монтажу шахтова, а ријеч је типским цијевима, након чега иде извлачење нових прикључака. Дио колектора је пуштен у функцију и ускоро ће бити обављено прикључење корисника на овом дијелу Обале Николе Ковачевића, на мрежу.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here