УСКОРО ПОЧЕТАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СТАДИОНА „СОЛИЛА“

Фудбалски клуб Игало 1929 наставља да уз значајну подршку Општине Херцег Нови изграђује и обнавља инфраструктуру, па је тако на ред дошла и реконструкција главног и помоћног терена фудбалског клуба који има традицију дугу више од девет деценија.

Како је саопштено из ФК Игала, нова управа на челу са предсједником клуба Зораном Кривокапићем, најавила је за ову годину знатна улагања што ће и те како обрадовати активне спортисте, рекреативце и вјерне навијаче.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима, директор Управе јавних радова Боро Лучић и Славко Симуновић посјетили су Фудбалски клуб Игало 1929, гдје су их дочекали играчи, стручни штаб, Управни одбор на челу са предсједником Зораном Кривокапићем.

Тема посјете је изградња новог градског фудбалског стадиона на „Солилима“, које би укључивало и реконструкцију постојећих фудбалских терена.

Симуновић, као један од највећих стручњака за изградњу фудбалских терена са 20 годишњим искуством сарађује са највећим клубовима на свијету, предочио је предности најновије генерације вјештачке траве, коју је сертификовала ФИФА и предности хибридне траве која се уграђује на главне стадионе свих великана овога спорта.

Поред обиласка самог стадиона и разматрања начина уређења терена и будуће трибине, делегација је обишла и друге потенцијалне локације за изградњу терена са вјештачком травом, јер је намјера Општине Херцег Нови да позиционира наш град као спортски центар за зимске припреме фудбалских клубова. Управа је, по свему судећи, са великим еланом кренула у остваривање пројекта подизања Фудбалског клуба Игало 1929 на виши ниво у свим сегментима, не само побољшањем услова за рад него и јачањем кадровског састава екипе, наведено је на крају саопштења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here