Ускоро нови систем контроле мирујућег саобраћаја

Предузеће Паркинг сервис, због несавјесних возача који непрописно паркирају и заустављају возила, често у престројним тракама, на аутобуским стајалиштима, на кривинама, тротоарима, зеленим површинама, пјешачким прелазима уводи нови систем контроле мирујућег саобраћаја.

Како је за РТХН казао директор  овог предузећа, Миладин Видаковић, ријеч је о возилу за скенирање паркираних аутомобила, у региону познатом као „Око соколово“.

Миладин Видаковић, директор Паркинг сервиса

– Данас долазе људи да то монтирају и крећемо у тестни период у наредним данима, док се софтвер прилагоди свим нашим потребама. Имаћемо убрзану контролу паркирања. За оно што остављам комуналној полицији и инспекцији, ту сугеришем да раде свој дио посла и мислим да ће нам град бити права туристичка атракција какву заслужујемо – истиче он.

Предвиђених 15 минута бесплатног паркирања остаће на снази још неко вријеме, али због све већих злоупотреба тај период ће у блиској будућности бити скраћен, најављује Видаковић.

– Имамо сви тих 15 минута, иако нам је званично сугерисано да то укинемо, јер нам прави проблем при контроли и није предвиђено никаквим законом или нормативним стандардима које прописује заустављање и паркирање.  То је до пет минута, то се рачуна у вријеме за засутављање и то је норматив које имате да извршите плаћање, да одете до првог продајног мјеста, пошаљете смс или сутра искористите апликацију – наводи он.

Плаћање услуга паркирања путем киоск карата није могуће када њих нестане у продаји, посебно током љетње сезоне, чега су у предузећу Паркинг сервис свјесни и приступили су рјешавању тог проблема.

 

– Дешава се сигурно да нестане киоск карата, али у будућности ћемо ријешити и тај проблем, јер долази дигитални киоск, тако да ћемо те папире избацити из употребе. Све што треба је да дођете на киоск, кажете број регистарске ознаке, то се унесе у један дигитални уређај и он директно систему шаље информацију да се извршили плаћање услуге – објаснио је Видаковић.

Зоне, како је казао, остају за сада како су означене. Елаборат који треба да укаже да ли ће се и колико паркинг простор ширити, је у изради, али чињеница је да граду недостаје паркинг мјеста.

5 COMMENTS

  1. A sto ne nadjete bolji nacin da kontroliste tih 15 minuta umjesto sto ukidate i to? Dali vam je palo na pamet da uvedete neku novinu kako bi olaksala vozacima parkiranje a ne samo vise i vise ogranicavate parkiranje? Sta su vasa ulaganja i troskovi, farba za linije i plate radnicima? Dje ide zarada, kome idu nase pare od parkinga?

  2. Vama pravi problem 15 minuta! Valjda će vozačima praviti problem što neće imati ni tih 15 minuta da završe nešto na brzinu u dijelu grada gdje su parkirani. Za 15 minuta odem do pijace ili prodavnice, kupim šta mi treba i vratim se do auta.

  3. Dok sidjes do aparata sa onog parkinga kod semafora, prodje tih 15 min. Neuslovno. Zasto se ne stavi mogucnost izlaska i ulaska na obje rampe? Nije neka frekvencija da bi stvaralo guzvu..

  4. Najvise para uzimate u cjelim gradu ne pada vam na pamet da manjute cijenu!!! Kolko je bilo u pocetku ste potpuno nelgalno radili kako se pisalo bez prijavljene firme! Ovo je placanje poreza na auto !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here