УСКОРО И МАСТЕР СТУДИЈЕ ЗА ФИЗИОТЕРАПИЈУ У ИГАЛУ

На студијском програму Примјењене физиотерапије у Игалу, Медицинског факултета Универзитета Црне Горе, у процесу је акредитација мастер студија. Планирано је да наредна генeрација студије похађа по новом систему.

Како је за РТХН казао професор на програму Примјењене физиотерапије доц. др Душан Мустур, ово је посљедња генерација која по старом програму након основних, завршава специјалистичке студије.

-Од сљедеће школске године стартују мастер студије које ће бити по принципу 3+2, дакле након трогодишњих основних, слиједе двогодишње мастер студије, објаснио је Мустур.

Од самог оснивања овај студијски програм ослоњен је на Институт „Др Симо Милошевић“, у чијим просторијама се и тренутно налазе. Једна од потешкоћа са којима се сусреће упава факултета су оштећене просторије у којима се одржава настава.

-Свједоци смо да се покреће програм изградње просторија у којем би биле смјештене и саме студије, а до тада настављамо у старим. Тренутно радимо на санацији проблема, зграда је дотрајала, било је и прокишњавања, што захтјева одређене радове, казао је Мустур.

Значајан дио наставе су и практичне вјежбе које је теже организовати због поштовања ковид мијера.

-Повремено смо наставу организовали онлајн, што је за студије физиотерапије ограничавајући фактор и генерација која сада завршава трећу годину је донекле ускраћена за практичну наставу. Трудимо се да им омогућимо најбоље могуће услове у ситуацији у којој се налази цијели свијет, закључио је Мустур.

У свом даљем раду управа факултета наставља праксу добре сарадње са сличним студијским програмима у окружењу, те у марту очекују посјету професора са студијског програма физиотерапије из Турске.

6 COMMENTS

  1. Svake godine se sve lakše završavaju fakulteti, i sve su manji kriterijumi. Nadam se da će se prepoznati kvalitetni studenti, i da se dobiti ono šta zaslužuju.

  2. „To je nama nasa Bolonja dala
    Samo upisi pa zavrsava i genij i budala!
    Ko uplati- zavrsava! Znate li nekoga da nije zavrsio?
    Hiperprodukcija kadrova,sto poslije cekaju za poso,a obicno zavrse kao sankeri ili konobari!

  3. Za spuštanje kriterijuma krivi su sami profesori, koji su valjda i sami sposobni da prepoznaju ko stvarno uči, a ko se provlači za prolaz sa površnim/nedovoljnim znanjem. Svi se prave ludi, i to nije pošteno prema osobama koje se stvarno trude. Tako da, neka prvo to rasčiste sa sobom, i iz temelja mijenjaju.

  4. Svim dobrim studentima, savjetovao bih da se miču odavde, i svoje znanje iskoriste tamo gdje će biti cijenjeno. Ne zaslužuju da se izjednačavaju sa pojedinim “stručnjacima” sa diplomama samo za slikanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here