УРУЧЕНИ ВАУЧЕРИ ЧЕТВРТЕ ФАЗЕ ПРОЈЕКТА „1000 ПЛУС“

У оквиру четврте фазе пројекта „1000 плус“ на данашњој додјели, у Мултимедијалној сали Министарства екологије, уручено је 49 ваучера и то: 20 запосленима у јавном сектору, 13 младим брачним паровима до 35 година живота и 16 ваучера осталим корисницима.

Како је саопштено из овог Владиног ресора, кроз претходне три додјеле укупно је уручено 412 ваучера, од чега је 191 добило приоритетно лице и 221 грађани који припадају циљним групама, преноси Медиа биро.

Према ријечима в.д. генералне директорице Директората за развој становања и легализацију Радмиле Лаиновић,  пројекат „1000плус“, се спроводи у континуитету од 2010. године, и представља пројекат социјалног становања за грађане са средњим и нижим примањима који по тржишним условима не могу ријешити стамбено питање.

– Користим прилику да се захвалим свим партнерима у пројекту који су допринијели успјешној реализацији у интересу грађана Црне Горе, првенствено Банци за развој Савјета Европе која је препознала значај и важност овог пројекта за црногорско друштво и грађане и по четврти пут подржала пројекат, и наравно банкама и инвеститорима који су узели учешће у Пројекту и Нотарској комори Црне Горе – наводи она.

Лаиновић истиче да су се потрудили да обезбиједе најповољније услове за грађане Црне Горе, како би им помогли у рјешавању једног од најважнијих животних питања.

– Прије свега, обезбиједили смо убједљиво најповољнију каматну стопу 2.99% – фиксну, без обавезног учешћа у купопродајној вриједности некретнине. Обрада кредита је 0.3%, што је још једна од повољности, а период отплате кредита до 240 мјесеци. Такође, кроз сарадњу са Нотарском комором ЦГ, обезбијеђен је попуст од 50% на нотарске услуге – информише Лаиновић.

Као новину у овој фази пројекта Лаиновић истиче понуду изграђених станова.

– Подсјетићу да је јавним позивом дата могућност да се кроз ову фазу могу купити сви изграђени станови који су доступни на тржишту (у власништву и физичких и правних лица), било да се ради о староградњи или новоградњи, те смо овим допринијели да је, условно речено, понуда станова у овој фази „неограничена. Ово подразумијева, да грађани сами могу наћи стан на тржишту и купити га уз претходну пријаву – поручила је Радмила Лаиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here