УРА ПОТПИСАЛА МЕМОРАНДУМ СА БОКЕШКИМ ФОРУМОМ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ИЗБОРЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Меморандум о сарадњи потписали су Грађански покрет УРА и Бокешки форум за предстојеће локалне изборе у Херцег Новом који ће бити одржани 9. маја.
-Наш циљ је да објединимо све здраве и прогресивне снаге, зато на изборе излазимо заједно са платформом Црно на бијело. У претходне двије деценије на политичкој сцени у Херцег Новом владала је једна врста политичког тумарања која ни грађанима Херцег Новог, ни свим грађанима Црне Горе није донијела довољан просперитет. Херцегновски одбор УРЕ, Бокешки форум, али и остале чланице наше коалиције, које ћемо представити у наредних неколико дана, заслужују да се појаве на изборима у Херцег Новом и да дају нову снагу и освјежење”, казао је предсједник херцегновског одбора УРЕ Никола Радман.


Предсједник подружнице Бокешког форума Мартин Билафер оцијенио је да су кључни разлог уласка у коалицију са платформом Црно на бијело бројне сличности у политичким идејама и циљевима. ,,Надамо се да ће грађани то и препознати”, навео је Билафер.


Потпредсједник УРЕ, шеф посланичког клуба Црно на бијело и посланик у Скупштини Црне Горе Милош Конатар истакао је да је потписивање меморандума са Бокешким форумом само први корак једне успјешне и дугорочне сарадње на добробит грађана Херцег Новог и Црне Горе. ,

-У Херцег Новом платформа Црно на бијело наставља свој пут и није случајно што смо данас потписали меморандум са Бокешким форумом. У наредним данима очекујемо још грађанских иницијатива и независних интелектуалаца који ће приступити платформи Црно на бијело. УРА, Бокешки форум и платформа Црно на бијело представљају једну аутентичну, херцегновску и бокешку, црногороску и европску, грађанску и еколошку причу“, казао је Конатар.


Предсједник Бокешког форума Андрија Петковић напоменуо је да се тим који побјеђује не мијења. ,,На парламентарним изборима 30. августа платформа Црно на бијело, у оквиру које је и Бокешки форум, остварила је сјајан резултат, захваљујући подршци Грађанског покрета УРА. Сваки глас за грађанску и слободну Црну Гору, у којој нећемо гледати како се ко крсти, клања или моли је глас разума. Зато смо дио ове коалиције“, навео је Петковић.


Према његовим ријечима, у Боки се једнако радују звону са Светог Трипуна и звону са Светога Николе.


-Тако ће бити и даље. Једнако сам се као Бокељ радовао и головима Бориса Злоковића и браће Бргуљан. Не признајемо политику непотизма, политиканства и партијског запошљавања. Само заједно, само када смо једно, као Хрвати, Срби, Црногорци, као Албанци можемо бити јаки као Бокељи. Бокешки форум шест година шаље исту поруку – Бокељке и Бокељи, док је Бокешког форума, Бока никоме неће бити крава музара. Бокељи имају снаге и капаца да се питају и да стварају живот достојан човјека. Живот, а не суживот, јер смо сви једнаки“, закључио је Петковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here