Упозорење МУП-а због најаве невремена

На основу информација Завода за хирометеорологију и сеизмологију Црне Горе, да се сутра на подручју Црне Горе очекују нестабилне временске прилике, Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу подизања оперативне спремности.

-У извјештају Завода за хидрометеорологију и сеизмологију наводи се да се у четвртак 15. јуна на подручју Црне Горе очекују нестабилне временске прилике, мјестимично јака киша, буран развој олујно грмљавинских облака који локално могу условити интензивне падавине, јаке вјетрове и бурне грмљавинске процесе.

У централним и западним дјеловима, а посебно у јужним-југозападним предјелима (приморје, планинско залеђе Јадрана и регион Орјена) очекују се краткотрајно интензивне падавине. Потенцијално је могуће формирање олујно-грмљавинских облака, бурних грмљавинских процеса, са условима за локалне краткотрајне олујно-грмљавинске непогоде.

Као посљедица ове прогностичке значајне метеоролошке ситуације и краткотрајно обилне количине воде, локално су могући бујични проблеми (flashflood eфекти) првенствено на бујичним токовима, у урбаним срединама и дуж саобраћајница, посебно на мјестима гдје је нарушено природно отицање воде, наводе из МУП-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here