Упозорење Директората због најављеног невремена

Фото: Синиша Гардашевић

Поводом најављене метеоролошке ситуације, а у циљу правовременог и ефикасног дјеловања на најаву екстремних метеоролошких појава на подручју Црне Горе, Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим субјектима у систему заштите и спашавања.

Tоком ноћи (уторак на сриједу) и у сриједу (26.7.2023.) очекује се пролазак хладног атмосферског фронталног таласа. Као посљедица проласка таласа, на територији Црне Горе, очекује се стварање услова за формирање олујно-грмљавинско градоносних облака који потенцијално у зони олујног облака могу да генеришу јаке олујне вјетрове, кракторајно интензивније падавине, бурне грмљавинске процесе са појавом града.

Посебно ће услови за формирање олујних облака бити изражени у јутарњим сатима у сриједу, али општа нестабилност атмосфере ће наставити током дана. Очекује се и појачан до јак вјетар јужних и западних смјерова а након тога у вечерњим сатима у сриједу вјетар у скретању на сјеверни. Ова метеоролошка ситуција може озбиљно да омета свакодневне редовне рутинске активности, те је због свега наведеног потребно подићи степен оперативне спремности на виши ниво, саопштено је из Директората.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here