УПИС НА СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

74

У сусрет упису 61. генерације студената на Електротехнички факултет Универзитета Црне Горе, студенти овог факултета су кроз кампању « Електротехнички факултет је мјесто за одабране» упознали матуранте са свим информацијама о упису и студирању на Електротехничком факултету, саопштено је из ове високошколске институције.

 Упис на три студијска програма Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе, Електроника, телекомуникација и рачунари, Енергетика и аутоматика и Примијењено рачунарство, ове године ће за средњошколце Црне Горе бити организовани електронским путем.

Сви они чији подаци за све четири године школовања постоје у регистру надлежног министарства, моћи ће да се пријаве путем електронског сервиса, пилот пројекта Министарства просвјете, науке, културе и спорта и Универзитета Црне Горе. Они чији подаци нису потпуни, или су средњу школу завршили ван Црне Горе, моћи ће да предају потребну документацију студентским службама.

Продекан за наставу овог факултета проф. др Весна Рубежић  казала је да је прошле године било више заинтересованих кандидата него што је то конкурсом предвиђено.

-Прошле године је на студијске програме Електроника, телекомуникација и рачунари, Енергетика и аутоматика,  примљено по 100 студената, а Примијењено рачунарство 130 студената, казала је продеканка Рубежић.

Према важећем Правилнику о ближим условима, критеријума и поступку уписа у прву годину основних студија УЦГ одговарајуће средње школе за упис на студијске програме Енергетика и аутоматика и Електроника, телекомуникације и рачунари су: гимназија, лиценцирана средња вјерска школа, електротехничка, машинска, хемијска, грађевинска, геодетска, саобраћајна, шумарска, геолошко-рударска, металуршка, поморска школа, економска. Предмети од значаја за успјешно савладавање градива на овим студијским програмима су: Математика и Физика (или Основи електротехнике,  Иинформатика).

За упис на студијски програм Примијењено рачунарство проходне су:  гимназија, лиценцирана средња вјерска школа, све средње стручне школе. Предмети од значаја за овај студијски програм су, такође, математика и информатика (или основи електротехнике или физика).

https://www.facebook.com/ETFPodgorica

фото: портал, Електротехнички факултет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here