УП: ЗА ВИКЕНД ТРИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ВЛАСНИЦИМА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

Туристичка инспекција спровела је током петка и суботе вече појачани надзор угоститељских објеката на подручју цијеле Црне Горе и утврдила пет неправилности. Контроле у сарадњи са предстваницима Управе полиције, су обављане у циљу спровођења епидемиолошких мјера у угоститељским објектима, али су контролисане и друге неправилности из оквира пословања ових субјеката, саопштено је из Управе полиције.

-Поднијете су три кривичне пријаве због непоштовања важећих мјера (више од 4 особе за столом и непостављене преграде од плексигласа, непосједовање једног од четири услова из националне ковид потврде). Инспектори су издали пет прекршајних налога у укупној вриједности од 3.900 еура, због рада без одобрења и неношења маски од стране запослених. Због понављања истих прекршаја – због недозвољеног пушења у локалу и као и због кршења мјера, издата су два захтјева за покретање прекршајног поступка, којима се заправо захтјева од прекршајног суда изрицање високих казни.

Пронађен је један угоститељски објекат који је радио без одобрења за рад, односно „црно“ и новчано је кажњен, па је испражњен и запечаћен. Апелују на све угостистеље да поступају одговорно, те да морају обезбиједити једно лице које ће контролисати спровођење мјера у локалу, а да запослени морају имати ковид потврду исто тако као и њихови гости.

Молимо грађане да пријаве све неправилности на бесплатни број кол центра Управе за инспекцијске послове 080 555 555, јер по свим пријавама поступамо приоритетно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here