УП: Уздржати се од употребе пиротехничких средстава, возити опрезно

Фото: Илустрација

Управа полиције апеловала је на грађане да се у празничним данима уздрже од употребе петарди и пиротехнички средстава, као и прекомјерног конзумирања алкохола. Апелују и на возаче да вожњу прилагоде стању на путу.

-Апелујемо на грађане да се током предстојећих новогодишњих и божичних празника и током пратећих прослава, уздрже од употребе било каквих експлозивних и протехничких средстава, као и да се уздрже од прекомјерног конзумирања алкохола, посебно у ситуацијама ако су планирали да управљају возилом, али да се уздрже и од свих других облика понашања којима би могли угрозити своју, безбједност својих породица, пријатеља или других лица.

Управа полиције ће предузети све мјере и радње из своје надлежности и кроз појачано присуство службеника, у мјери могућег, прије, током и након празника, настојаће да обезбиједи стабилан јавни ред и мир, несметано и безбједно одвијање друмског саобраћаја, спречавање вршења кривичних дјела, као и личну и имовинску сигурност свих грађана који живе или бораве у Црној Гори, саопштили су из овог ресора.

Како се данас и наредних празничних дана очекује појачана фреквенција саобраћаја ка туристичким центрима, како на југу тако и сјеверу Црне Горе, усљед повећаних гужви, како додају, реално је очекивати да може доћи до повремних застоја, па и отежаног одвијања саобраћа.

-Умор возача, непажња и непоштоване саобраћајих прописа, могу бити узрок собраћајних незгода. Посебно скрећемо пажњу возачима, да уколико су конзумирати алкохол не сједају за управљач аутомобила. Због тога, апелујемо на све учеснике у саобраћају, да своје путовање планирају, а вожњу прилагоде условима и стању на путу, те да савјесним и одговорним понашањем допринесу како својој, тако и безбједности осталих учесника у саобраћају.

Полицијски службеници ће наредних дана, у оквиру реалних могућности, настојати да кроз појачано присуство, превентивним али и репресивним активностима, допринесу несметаном и безбједном одвијању саобраћаја на нашим путевима, саопштили су из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here