Укропина: Потребно је поправити утисак из четвртфинала

Прижељкивали су ватерполисти Црне Горе полуфинале Европског првенства, али чека их само разигравање за пласман од 5. до 8. мјеста. Још једна медаља остаје недосањани сан.

Први ривал у борби за што бољи пласман биће Румунија. Уколико оправдамо улогу фаворита последњег дана на првенству у Хрватској, за пето мјесто играћемо против побједника дуела Србија – Грчка. Ту је за очеквати много тежи задатак.

– Утакмица са Румунијом је од великог значаја. Морамо да их побиједимо, ако желимо да имамо лакшу групу на Свјетском првенству у Дохи. Тешко је послије онаквог пораза да се вратимо на пут, али нам та побједа доста доноси. Требало би да будемо прави. Ако се деси кикс против Румуна, пут до Париза ће бити још тежи. Објективно смо бољи од њих – рекао је пред вечерашњи сусрет Алекса Укропина.

Првенство још траје и није исто освојити пето или осмо мјесто. Рано је давати оцјене, али питање је да ли смо дорасли за освајање медаље. Тек сад је јасно шта значи онај поништени гол Ђура Радовића у групи са Хрватском.

Оно што је сигурно, много боље саставе имају Италија, Шпанија па и комбиновани састав репрезентација Мађарске и Хрватска, чија је федерација организовала првенство, са циљем  да одбрани титулу првака Европе и избори визу за Олимпијске игре у Паризу. Пoред тога што Туцак у последњим сусретима има негативну серију против свог ученика Гојковића, ријеч је о квалтенијем саставу.

Тешановић и саиграчи имају потенцијала, али велика такмичења траже концентрацију, не смије се дозволити да један од најбољих голмана на свијету за осам минута прими пет голова, а да његови саиграчи не погоде мрежу квалитетног састава ни једном.

Вечерас поново играмо у вечерњем термину и први ривал нам је репрезентација Румуније који има квалитет али Црна Гора је фаворит али то је потребно потврдити да би чекали у последњем сусрету бољу селекцију из дуела Србија-Грчка.

Утакмица Црна Гора –Румунија на програму је од 20.15 сати, прије тога играју Србија и Грчка (15), а затим полуфинални сусрети Шпанија – Италија и Хрватска – Мађарска. Европско првенство се завршава у уторак утакмицама за коначни пласман.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here