УИП: 10 ПРЕКРШАЈНИХ НАЛОГА ЗА НЕПОШТОВАЊЕ МЈЕРА

Управа за инспекцијске послове

Управа за инспекцијске послове (УИП) протекле недјеље извршила је 1.743 инспекцијска прегледа у дијелу поштовања важећих епидемиолошких мјера.

– За почињене прекршаје, инспектори су издали 10 прекршајних налога и поднијели један захтјев за покретање прекршајног поступка подручном Суду за прекршаје. Истичемо да је број контрола и изречених мјера удвостручен у протеклој седмици, а неправилности су се односиле на неношење заштитне маске запослених и корисника услуга у објекту – истиче се у саопштењу.

Из УИП су додали да је Здравствено-санитарна инспекција, поред редовних инспекцијских прегледа у дијелу контроле поштовања епидемиолошких мјера, донијела и 3.602 рјешења о смјештају у самоизолацији.

– Управа за инспекцијске послове овим путем апелује на све грађане и туристе који тренутно бораве у Црној Гори да се придржавају прописаних мјера и да воде рачуна о сопственом и здрављу свих грађана, јер је поштовање епидемиолошких мјера и имунизација становништва један од кључних начина борбе против пандемије вирусом Цовид-19. Наше инспекције наставиће појачане контроле примјене епидемиолошких мјера до даљњег – казали су из УИП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here