Ухапшено 55 возача због управљања возилом под дејством алкохола и наркотика

Фото: Илустрација

Током претходног викенда на црногорским путевима евидентиране су 42 саобраћајне незгоде, у којима је једно лице смртно страдало, два лица су задобила тешке тјелесне повреде, док је 10 лица задобило лаке тјелесне повреде.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 210 прекршајних пријава, издали 1.126 прекршајних налога, одузели 13 пари регистарских таблица и исто толико возила искључили из саобраћаја, док су лишили слободе 55 возача због управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, од чега издвајамо 20 возача лишених слободе у Подгорици, девет у Никшићу и пет у Даниловграду.

Имајући у виду Наредбу о временском периоду и путу односно дијеловима пута на којима је обавезна употреба пнеуматика за зимску употребу, а која се примјењује у временском периоду од 15. новембра 2023. године до 1. априла 2024. године, апелујемо на све возаче да поштују законске одредбе у овој области и да возила којима управљају у зимском периоду опреме за зимске услове вожење, чиме ће допринијети, како личној, тако и безбједности других учесника у саобраћају, саопштено је из Управе полиције.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here