Ухапшене три особе за крађу, уличну продају наркотика и злоупотребу положаја

Фото: Илустрација

Полиција је у Херцег Новом лишила слободе особу која се сумњичи за кривично дјело тешка крађа, саопштено је из Управе полиције.

Сумња се да је А.Р. (26), држављанин Републике Србије извршио ово кривично дјело на начин што је подесним средством насилно отворио прозор стана оштећеног лица одакле је отуђио новац у износу од 3.000 еура. Припадници полиције обавили су претрес стана и других просторија које користи А.Р. у Игалу гдје је пронађен дио отуђеног новца у износу од 1.435 еура, који је враћен власнику, док је А.Р. ухапшен и приведен надлежном судији на даље одлучивање.

Такође, претресом стана поменутог пронађена је и мања количина опојне дроге марихуана на основу чега је против А.Р. поднијета и прекршајна пријава због прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога.

Осим тога, припадници херцегновске полиције су проактивним дјеловањем у циљу сузбијања уличне продаје опојних дрога код лица А.С. (22) из Херцег Новог пронашли 39 грама опојне дроге марихуана коју је држао код себе упаковану у 17 пвц паковања и сумња се, користио за уличну продају.

Он је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Такође, у Херцег Новом ће због кривичног дјела злоупотреба положаја у привредном пословању одговарати С.Б. (35). Он је ово кривично дјело извршио на начин што је, вршећи послове на бензиској пумпи у Игалу противправно присвојио новчани износ од 1.000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here