УХАПШЕНА ДВА СЛУЖБЕНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ ХЕРЦЕГ НОВИ И ЈЕДАН ГРАЂАНИН

Одјељење за унутрашњу контролу полиције Министарства унутрашњих послова је, у координацији са поступајућим државним тужиоцем Вишег државног тужилаштва у Подгорици, реализовало оперативну акцију која је спровођена у претходном вишемјесечном периоду и била усмјерена на откривање незаконитог поступања полицијских службеника у вршењу полицијских послова и примјени полицијских овлашћења, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

У току дана слободе је лишено осам полицијских службеника и три грађанина који су, након тога, приведени поступајућем државном тужиоцу.

Слободе су лишени полицијски службеници Г.З., С.М., М.Љ. и О.М. (Центар безбједности Никшић), полицијски службеници Т.Л. и Б.В. (Одјељење граничне безбједности Х.Нови), полицијски службеник П.И. (Одјељење безбједности Котор), полицијски службеник – приправник Д.Н. (Центар безбједности Будва), као и грађани Ђ.Н., М.З. из Никшића и Б.В. из Херцег Новог.

На основу утврђених чињеница и доказа који су указивали на незаконито поступање полицијских службеника, Одјељење за унутрашњу контролу полиције је Вишем државном тужилаштву Подгорица поднијело Извјештај – кривичну пријаву против 10 полицијских службеника, због постојања основане сумње да су починили више кривичних дјела примање мита из чл.423 Кривичног законика Црне Горе, злоупотреба службеног положаја из чл.416 Кривичног законика Црне Горе и недзвољени прелазак државне границе и кријумчарење људи из чл.405 Кривичног законика Црне Горе, као и против 5 грађана (3 црногорска и 2 страна држављанина), због постојања основане сумње да су починили кривична дјела давање мита из чл.424 Кривичног законика Црне Горе и подстрекавање на извршење кривичног дјела примање мита из чл.423 Кривичног законика Црне Горе. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here