УГОВОР О РЕВИЗИЈИ ПРОЈЕКТА АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ СА ПРИСТУПНИМ САОБРАЋАЈНИЦАМА НА ШИШТЕТУ

Будућа Аутобуска станица

Ревизију Главног пројекта комплекса аутобуске станице са приступним саобраћајницама обављаће фирма  Цивил инџинер (Civil engineer) ДОО из Подгорице. Уговор вриједан 8.107 еура потписали су предсједник Општине Херцег Нови Стеван Kатић и извршни директор подгоричке фирме Александар Лаковић.

Kако је наведено у уговору, ревизија ће се обављати упоредо са израдом Главног пројекта, како би ревидент могао да интервенише током израде. Kрајњи рок за доставу коначног извјештаја је 20 дана од достављене комплетне пројектне документације.

-Одлукама општине Херцег Нови је то већ ријешено, те је ово почетак градње Аутобуске станице у Шиштету, казао је за РТХН  директор Управе јавних радова Црне Горе Боро Лучић:

–  Надам се да ћемо у року од мјесец до мјесец и по расписати тендер и за изградњу саме Аутобуске станице. Планирано је да се ради из двије фазе. Циљ је да завршимо прву фазу прије сезоне, а онда би се послије сезоне наставили радови на саобраћајници и почели радови на Аутобуској станици, казао је Лучић.

Подсјећамо, нова Аутобуска станица са пратећим садржајима заузимаће површину од  око  30.000 квадратних метара. Предвиђена  је као цјеловита функционална зона, коју чине зграда терминала, пратећи приземни анекс пословно-комерцијалног садржаја, манипулативни простор за аутобусе, приступна улица са припадајућим паркингом, објекат пратећег пословног садржаја и одржавања са  паркингом.  Kао предуслов прве фазе, биће изграђена приступна саобраћајна инфраструктура и то раскрснице са Јадранском магистралом, те приступне улице и паркинг испред главне станичне зграде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here