Угоститељски радници Института не одустају, очекују испуњење захтјева

Угоститељски радници Института Игало наставили су протесте, али поред једночасовне обуставе рада за  вријеме ручка  од данас то раде током вечере од 18 до 19 сати,  јер им ниједан захтјев није испуњен до петка 26. маја.

Радник Предраг Богдановић је казао да имају обећање Владе да ће им захтјеви током седмице бити испуњени, али док се то не деси настављају протесте.

-Ако се стање промијени и Влада испуни обећање ми ћемо прекинути протест и наставити своје радне активности. Уколико не дође до испуњења договораћемо радикалније мјере.

Богдановић подсјећа да радници Института нису примили четири плате и да је ситуација тешка.

-И једна плата кад касни је много, а четири да не говоримо. Нагомилавају се рате за кредите, имамо самохраних родитеља, болесних чланова фамилије. Много је тешко, али боримо се, издржавамо, до када не знам. И услови рада су нам мало погоршани. Видјећемо шта ће бити. Ми смо одлучни да радикализујемо протесте, ако то буде требало, казао је Богдановић.

Угоститељски радници су позвали и колеге из других сектора да им се придруже. 

Подсјећамо, запослени су тек прије осам дана примили јануарску зараду. Менаџмент им дугује још три а ускоро ће на наплату доћи и мајска плата. Из те установе је упућен захтјев Влади за исплату аванса у износу 1, 25 милиона еура. Премијер Дритан Абазовић казао је да ће средства за Институт бити оперативна током ове седмице на електронској или у четвртак на редовној сједници Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here