Угоститељски и сектор домаћинства Института Игало у штрајку

Због три неисплаћене зараде запослени у секторима угоститељства и домаћинства Института „Др Симо Милошевић“ почели су данас штрајк, уз минимум процеса рада.

Они ће окупити данас у подне испред ресторана, а како сазнајемо, разлог због чега им се још нису придружили запослени у медицинском сектору је што је тешко прецизирати минимум процеса рада, а да пацијенти не испаштају. Вријеме послуживања оброка је од данас скраћено за један сат, а пацијенти на дјечјем, и одјељењу за непокретне и слабо покретне, редовно ће добијати оброке.

За ову седмицу је најављен састанак потпредсједника Владе за рад, образованје, здравство и социјалу, др Срђана Павићевића, који је и предсједник Комисије за рјешевање статуса Института, са премијером Милојком Спајићем. Како сазнаје РТХН, до састанка, на коме је требало да буде усаглашен коначни модел рјешавања статуса Института „Др Симо Милошевић“, још није дошло.

Синдикална организација Института Игало је предала менаџменту Одлуку да ће се од 25. марта и запослени у осталим секторима придружити штрајку.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here