Удружење војних пензионера Херцег Нови обиљежило 30 година постојања

Удружење војних пензионера Херцег Нови обиљежило је данас 30 година постојања Свечаном сједницом која одржана у Сали скупштине општине Херцег Нови.

Предсједник Удружења Павле Павловић, подсјетио је да је прво Удружење војних пензионера у Црној Гори, и истовремено у тадашњој заједници Србије и Црне Горе, формирано 23. јуна 1993. године.

-Тада је у Удружењу било 650 чланова из Херцег Новог, сада их има 322 и 135 пензионера који нису чланови. Број чланова на нивоу Црне Горе 1400, а било их је 3200, информисао је Павловић и подсјетио на историјат Удружења војних пензионера и на горући проблем Удружења – неријешено стамбено питање великог броја чланова, који ни данас није рјешено.

Захвалио се локалној управи и општинским предузећима на донацији за израду монографије.

-Општина Херцег Нови је имала слуха за нас и омогућила нам дио средстава за рад и израду монографије. Монографија је у повоју и током године би требало да буде завршена, информисао је Павловић.

Предсједник Општинског удружења пензионера Алекса Ацо Радуловић казао је да се и војно и цивилно Удружење боре са истим проблемима, стамбеним и питањем социјалног статуса пензионера, док је предсједник СУБНОР-а из Куле, становник Херцег Новог више од 50 година, Жарко Поповић, казао да се проблематика пензионера и у региону пресликава.

Свечаној сједници Удружења војних пензионера Херцег Новог присуствовали су и представници Општине.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here