УДРУЖЕЊЕ КРАФТ ПИВАРА: НЕЗАДОВОЉНИ ОДНОСОМ ДРЖАВЕ ПРЕМА ДОМАЋИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Удружење крафт пивара Црне Горе незадовољно је односом државе према домаћим произвођачима пива. У саопштењу наводе да се налазе у неповољном положају у односу на увозна пива. У маркетима домаћих пива готово да нема, а иако их има не налазе се на довољно истакнутом простору. Посебно нам је за бригу то што и предузећа која су у државном власништву не маре за домаће произвођаче већ своју понуду базирају на увозним производима.

То најбоље показује примјер Скијалишта Црне Горе која у својим понудама на Ски центрима у Колашину немају у понуди домаћа пива већ искључиво она из увоза.

Обзиром да су нам пуна уста флоскула “ купујмо домаће” ово је прави показатељи колико надлежне уопште интересује домаћа производња.

Домаћи произвођачи пива немају подршку Министарства пољопривреде али ни екононског развоја.

Питамо се шта би требало да се догоди па да држава промовише домаће производе, а не као што годинама приоритет дају увозним производима. Чуди нас како да нико у држави схвати колико је значајна ова привредна дјелатност и колико доприноси развоју домаће економије кроз запошљавање, али и извоз чиме директно промовишемо и Црну Гору. Наша жеља је да домаћа пива, као што су вина, постану препозната широм Црне Горе како би на тај начин поспјешили понуду државе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here