Ученици Музичке школе концертом честитали Дан града

У оквиру Октобарских свечаности, синоћ су у павиљону Градске музике, на поклон граду наступили ученици Музичке школе Херцег Нови. 

Концерт, који је чинило 20 тачака, отворила је школска клапа „Тора“, а бројна публика је с пажњом испратила и бурним аплаузима наградила све младе музичаре.

Наставком сарадње задовољне су обје музичке институције, а капелница Градске музике Херцег Нови, Валентина Кулиновић, истиче разноврстан репертоар и велики број извођача.

– Настављамо сарадњу са Школом за основно музичко образовање Херцег Нови. На првом концерту у овој школској години програм је шаренолик и репертоарски и са извођачима, од  клапе „Тора“, преко пуно индивидуалних тачака – соло нумера, до клавира четвророручно. Оно што разликује овај концерт од свих претходних је што смо „удесили“ да датум буде уочи Дана ослобођења Херцег Новог, али и много већи број тачака, односно извођача. Веома велики број дјеце се пријавио да наступа код нас вечерас, што значи да су завољели овај простор, да им се свиђа да свирају у нашем амбијенту и нашој „кући од музике“.

Као и сваке године, Градска музика ће извести дефиле поводом Дана града, који је и њихов празник, а овога пута ће им се придружити и пријатељи из Мостара.

-Ми традиционално поклањамо граду свечани дефиле 28. октобра, који је уједно и Дан Градске музике Херцег Нови. Овог 28. октобра имамо и госте – пријатељски оркестар Хрватска глазба Мостар, са којима ћемо заједно радити свечани дефиле од Трга Николе Ђурковића до парка Бока, односно дворане „Парк“, гдје се, након нашег дефилеа одржава Свечана сједница. Такође, први пут ове године, са нама ће у том свечаном дефилеу, уз извођачки мажорет ансамбл, бити и наше мале мажоретке, најавила је Кулиновић.

Новим концертима се радује и директорица Музичке школе Херцег Нови Нивес Ненадовић. 

– И овај концерт је наставак сарадње започете и успјешно остварене током читаве прошле школске године. Ово је први концерт у овој школској години, и наставиће се сваког мјесеца до 21. јуна када заједно прослављамо Свјетски дан музике.

Херцегновска Музичка школа ће ускоро бити домаћин заједничког концерта ученика свих музичких школа из Црне Горе.

-Наставља се заједнички пројекат свих музичких школа Црне Горе започет прошле године, под називом „Вивум – Вриједности и врлине у музици“. Осмишљен је тако да се музичке школе заједно представљају у различитим градовима Црне Горе, и да се из сваке школе на тим клонцертима представи по један ученик. Ове године тај први концерт ће бити код нас у Херцег Новом, почетком новембра.

Концерт у оквиру сарадње Градске музике и Музичке школе Херцег Нови биће организован и крајем идућег мјесеца, а онда их очекује и заједнички новогодишњи концерт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here