УБЛАЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗА ХЕРЦЕГ НОВИ

На данашњој конференцији за новинаре коју су одржали представници Министарства здравља није саопштено да становници Херцег Новог могу радним данима да напуштају територију општине. Међутим, на сајту Министарства објављене су нове мјере које важе од 10. до 16. априла према којима је дозвољен излазак и улазак у Херцег Нови, као и у све приморске општине. Забрањује се улазак и излазак грађанима са територија Главног града Подгорица и општина Никшић, Пљевља, Мојковац, Беране, Шавник, Даниловград, Колашин и Андријевица. Забрана међуградског саобраћаја викендом у читавој Црној Гори и даље остаје на снази.

Свим матурантима на територији цијеле Црне Горе омогућава се редовно похађање наставе у школама, саопштено је на конференцији за новинаре.
Од 12. до 16. априла омогућава редован рад вртића, школа и факултета и то у: Улцињу, Бијелом Пољу, на Цетињу и у Бару. Од раније, подсјећамо, настава се редовно похађа у Плаву, Гусињу, Петњици, Херцег Новом, на Жабљаку, Тивту, Котору, Плужинама, Тузима, Будви, Рожајама.

Што се општих мјера на територији цијеле државе тиче, од суботе, 10. априла омогућава се боравак у парковима и јавним површинама за рекреацију и спорт, казала је епидемиолог Радица Раичевић.

-Од 10. априла луке ће поновно бити отворене за пријем крузера и њихових путника. Услов за улазак странаца су негативан ПЦР тест који је издат од регистроване лабораторије и није старији од 72 сата или уз позитиван резултат серолошког теста – антитијела класе ИгГ, који је издат од регистроване лабораторије и није старији од 30 дана или уз доказ да су најмање седам дана прије уласка у Црну Гору вакцинисани са другом дозом вакцине против новог коронавируса, који је издат од овлашћене здравствене установе. Подсјећамо, црногорски држављани и држављани Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Косова и Албаније улазе у нашу земљу без икаквог условљавања, објаснила је Раичевић.

Мјере у осталим градовима остају какве јесу. Забрана међуградског саобраћаја викендима у читавој Црној Гори и даље остаје на снази. Слобода кретања у цијелој држави је ограничена од 5 ујутру до 22 сата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here