У ЗАЛЕЂУ И ДАЉЕ ИСПОД НУЛЕ, ОПРЕЗ НЕОПХОДАН ЗБОГ ЛЕДА НА КОЛОВОЗИМА

Након јучерашњих веома ниских температура, олујних удара буде, снијега и леда на коловозима, ситуација у херцегновском залеђу данас је стабилнија. Бура и даље дува, али мањег интезитета.

Како је за РТХН казала директорица Агенције за Орјен Миља Виторовић, температура је око 5 испод нуле.

– Путеви су проходни, с тим што треба обратити пажњу при самом изласку на плато сектора Врбањ, због леда на коловозу, неопходна је добра зимска опрема. Сњежног покривача на Врбању готово да нема, већ од неких 1200 метара надморске висине га има, али према врху, односно према Орјенкој локви јуче нападао је нови снијег – информише она.

Заштитарска служба редовно контролише терен, а надзор је био појачан током кишних дана, али није констатовано ни једно веће оштећење на путу, осим пар лакших интервенцја на возилима која су се у залеђу заткела без адекватне зимске опреме.

Појачан опрез је неопходан, због могуће појаве леда на коловозима, упозорила је Виторовић.

– Уколико су некоме потребне информације о тренутном стању у залеђу, може да контактира нашег дежурног заштитара на број телефона 067/992-232. Такође, ко се већ нађе на Врбању, а потребна му је асистенција, објекат нашег Информативно-едукативног центра Агенције налази се на Врбању, поред самог пута, на раскрсници за засеок Нуглине – казала је Виторовић.

Уз објекат је постављена и информативна табла, на којој се налазе и сви важни бројеви телефона, уколико је неко од заштитара, због интервенције, у датом тренутку на терену.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here