У Туристичкој организацији задовољни наплатом боравишне таксе

На основу наплате борвишне таксе до 1. јуна Туристичка организација Херцег Нови приходовала је нешто више од 123 хиљаде еура, што је око 36 одсто више у односу на рекордну 2019. годину.

Према ријечима Бојане Живковић, у Туристичкој организацији су задовољни досадашњом наплатом боравишне таксе коју плаћају сви они који се одлуче за одмор у нашем граду. Од 1. јуна отворено је 19 туристичких инфо бироа дуж цијеле херцегновске ривијере. Ускоро се отварају ТИБ-ови на Луштци и Росама, а плану је и увођење онлајн пријављивања.

Бојана Живковић, ТО ХН

-На Росама и Жањицама, на истим локацијама као претходних година, 15. jуна отварамо пунктове, гдје ће издаваоци смјештаја на Луштици моћи да пријаве госте свим данима у седмици. Трудимо се да унаприједимо наше пословање и да понудимо могућност онлајн наплате преко сајта. Надам се да ће у скоријој будућности издаваоци моћи на тај начин да уплате таксе, информише Живковић.

Туристички пунктови су постављени и у маринама луксузних ризорта.

-Пунктови за наплату боравишне таксе за госте који долазе пловилима, јахтама и једрилицама отворени су још у мају у сарадњи са марином хотела Лазуре, гдје наша представница обавља пријаву гостију на јахтама, односно пловилима и наплату боравишне таксе. Сарадњу смо, такође у мају, успоставили и са марином Потронови, рекла је Живковић.

Цијена боравишне таксе се није мијењала, по дану износи еуро, за дјецу до 12 година је бесплатно, док лица од 12 до 18 година плаћају 50 центи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here