У току уређење херцегновских фонтана

Радници предузећа Водовод и канализација започели су реконструкцију фонтане у Илијином парку у Игалу, у току је санација фонтане у Парку Светог Леополда, а на Белависти козметичко уређење, док је она код зграде Новљанке уређена.

Како је најавио технички директор предузећа Горан Симовић, по завршетку посла четири фонтане представљаће огледало града.

Горан Симовић, технички директор предузећа Водовод и канализација

– Тренутно је у фази мање реконструкције фонтана у Илијином парку код Мјесне заједнице Игало. Већ је започето постављање новог електро кабла, а треба да стигне и нова електро-машинска опрема, која ће бити постављена у једном шахту – наводи он.

Симовић информише да ће бити уређене фонтане у Парку Светог Леополда и на тргу Белависта.

– На овој фонати у Парку Леополда обим хидротехничких радова је мало већи, јер је она годима била запуштена, тако да ћемо приступити детекцији проблема и његовом откњањају. Остаје фонтана на Белависти, која треба да се редовно чисти. На њој нема неких већих радова, само редовно одржавање – прича Симовић.

Предузеће Водовод и канализација је према статуту дужно да уређује фонтане у граду, ту, међутим, не спада извор испод цркве Вазнесења Господњег, али и он је уређен.

– Не знам да ли је ико од грађана примијетио, али Водовод је урадио прање и чишћење извора код цркве на Топлој. Тај извор не припада нама, али како је било стециште окупјлања људи који долазе у Цензар за социјални рад, тако да смо и тај дио посла успјели да урадимо успјешно – казао је он.

Нови изглед фонтана уљепшаће амбијент херцегновских  паркова, а Симовић вјерује да ће се грађани Херцег Новог поносити њиховим изгледом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here