У току санација пута ка Буновићима

Општина Херцег Нови потписала је уговор са фирмом БК Вајс о уређењу путне инфраструктуре у Бијелој и Буновићима. Вриједност радова је 45.362 еура са ПДВ-ом.

Ријеч је о земљаном путу према Буновићима, који је био у јако лошем стању, казао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

– Због тога је Општина Херцег Нови прије неколико дана расписала тендер за поправку путне инфраструктуре. Тендером су обухваћени дионица од неких 300 метара ка мјесту Буновићи, као и двије дионице у мјесту Петровићи у МЗ Бијела – наводи он.

Сеферовић информише да је извођач отпочео радове, које је због лоших временских прилика морао да прекине.

– Завршено је око пола дионице, односно око 180 метара. Надамо се бољим временским условима током ове седмице, како би посао привели крају. Тренуто у насељу Петровићи радимо припрему улице за реконстркуцију, односно бетонирање – казао је Сеферовић.

План је да се преко Горњег Мориња споје Херцег Нови и Котор,  с тим што Которани још нису кренули са реализацијом.

– Што се тиче Oпштине Херцег Нови, наш дио биће окончан са овим тендером. У комуникацији са Општином Котор, добили смо информацију да ће и они са дијела Горњег Мориња ка Буновићима такође санирати, односно бетонирати ту дионицу, али од њихових процедура зависи кад ће бити изабран извођач радова и о којој дужини пута је ријеч – информисао је Сеферовић.

Према потписаном уговору, фирма БК Вајс има рок од 30 календарских дана да посао приведе крају, као и да да гарантни рок за изведене радове и уграђени материјал од двије године од дана примопредаје и дужан је да о свом трошку отклони све недостатке који се покажу током гарантног рока.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here