У току санација доњег пута на ривијери

У Ђеновићима је започета санација доњег пута, на потезу од Војводића мула до насеља Сан вилиџ. Ријеч је о проблематичној дионици, на којој је у више наврата долазило до хаварија на водоводним и канализационим инсталацијама због пристутних подземних, али и морске воде. Вриједност радова је око 47 хиљада еура без ПДВ-а.

Како информише директор Агенције за изградњу и развој града Александар Ковачевић, радове изводи локална фирма Роле инжењеринг, траса је дугачка око 70 метара, а недавно је на тој локацији санирана потисна канализациона цијев.

– Утврдили смо да ту постоји проблем са морском водом, која спира сав тампон слој испод асфалта, па смо прибјегли бетонирању, односно прављењу малих потпорних зидова, који ће држати бетонску плочу и да одведемо могућу подземну воду, која постоји и дотиче са стране Војводића. Питали смо мјештане да ли постоји могућност да је ту подземна вода и речено нам је да има – наводи он.

Подземна вода ће бити преусмјерена у оближњи канал, а бетонски радови би требало да буду приведени крају прије почетка Празника мимозе.

– Не знамо да ли ћемо стићи да асфалтирамо прије дефилеа за Празник мимозе, али сигурно је да ће бити бетонска плоча и нешто попут касете, односно бетонски „П“ профил, који ће бити постављен изнад те потисне цијеви у оном дијелу гдје асфалт пропада, гдје евидентно постоји уплив морске или подземне воде – казао је Ковачевић.

Овом интервенцијом, како наводи Ковачевић, биће коначно ријешен проблем пропадања ове саобраћајнице на ривијери.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here