У току пријаве за пету најлуђу трку у региону Каротрц

Почеле су пријаве учесника на трку карића која ће бити одржана 25. фебруара у оквиру Праника мимозе.

Како најављују организатори трке Невладино удружење Машкаре, учеснике ове године очекује, до сада, најбогатији фонд новчаних и робних награда.

-Такође, уносимо новитете, а посебно ћемо нагласити да учеснике првенствено, као и посјетиоце догађаја, очекује иновативан забавни програм током трајања трке. Обезбјеђен је богат новчани наградни фонд за све категорије. Од најбржих, преко најмашкаранијих па чак и најспорији. Уколико неко обори рекорд стазе награда је спремна, саопштавају организатори.

Као и до сада доња граница за пријаву учесника у овим категоријама  је 14 година старости. За сва малољетна лица потребно је одобрење родитеља за учествовање у трци.

-Новитет у најмасовнијој категоријИ К1 је да ће се возачи такмичити у првом кругу на вријеме, најбоља времена, односно девет најбржих улази у други круг такмичења, а у другом кругу трка се вози по три такмичара истовремено. Након другог круга остају само три најбоља која се боре за велико финале. У категорији двосједа К2 немамо промјена, правила остају иста, борба је за најбоље вријеме, тројица најбржих такмичара освајају прва три мјеста, казали су из НВУ Машкаре.

Од ове године биће уведена нова категорија Машкараних, која је ревијаног типа, не вози се на вријеме и за коју је опредијељен богат фонд робних креативних и новчаних конкретних награда.

-Свједоци смо да у сваком издању трке такмичари нас одушеве својом креативношћу, увођењем посебне категорије желимо да истакнемо захвалност доприносу трци. Такође, у овој категорији нема доње старосне границе и позивамо најмлађе да тестирају своје способности у пратњи родитеља, закључили су у саопштењу.

Пријаве за Каротрц 2024. трају до 23. фебруара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here