Филм „На златним скалама – Олимпијски Херцег Нови” вечерас на програму РТХН

Дугометражни документарни филм „На златним скалама – Олимпијски Херцег Нови”, биће приказан вечерас од 20:30 сати на програму РТХН.

У филму говори више од 20 олимпијаца из нашег града, међу којима су: Андрија Пралаиновић, Борис Злоковић, Владимир Гојковић, Александар Ивовић, Васо Суботић, сестре Дабовић – Милица и Ана, Данка Ковинић, Милорад Кривокапић, Миливој Дукић, Зоран Мустур, Никола Вукчевић, Стеван Видовић, Душка Радан, Јована Терзић, Алекса Укропина…

Филм открива специфичне везе једног поднебља, његове културе и врхунских спортиста, покушавајући да одгонетне како је могуће да једна релативно мала средина (око 30 000 становника) изњедри тако много олимпијаца (више од 30 поникло у Херцег Новом, а још близу 20 који су макар сезону провели у њему). О изузетној спрези културе и спорта у филму су говорили и књижевница Босиљка Пушић и најбољи хроничар новског спорта Боро Мрачевић, дугогодишњи ватерполиста и спортски функционер.

Филм је финансирала Општина Херцег Нови, а потписује га продуцентска кућа „Cennesport”. Редитељ филма је Ивица Видановић, сценариста Александар Милетић, а обојица су и продуценти уз Жељка Рогановића (предсједник КК „Приморје 1945“), по чијој је идеји филм и снимљен. Наратор у филму је новски глумац Милош Пејовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here