У току ноћи угашена два пожара на Подима

Припадници Службе заштите и спашавања Херцег Нови гасили су синоћ два пожара на Подима, док су се са трећим, на Бјелским Крушевицама, бориле њихове колеге из Котора.

Надали су се да ће киша мало наквасити терен, међутим невријеме се свело на атмосферска пражњења. Ситуација је за сада стабилна, казао је јутрос за РТ ХН ватрогасац Ратко Радошевић.

-У 19:00 сати смо добили дојаву о пожару на Бјелским Крушевицама, које припадају которској општини и ми смо у сталној комуникацији са Ватрогасном службом Котор. Тај пожар још није прешао на нашу територију, и за сада је једино он активан. Већ негдје око 21:40 добили смо дојаву о пожару у насељу „Boka hills“ изнад пута на Подима. Одмах смо послали једно возило, и повукли смо возило из Каменара које је кренуло ка Бјелским Крушевицама, пошто је то и далеко и неприступачно. Они су се вратили и брзо смо угасили „Boka hills“. Десет минута након тога десио се велики пожар изнад Муришића у насељу Ребра, гдје смо одмах послали три екипе са 12 ватрогасаца. Борили смо се са ватром негдје до пола сата иза поноћи и угасили је, тако да јутрос имамо само тај пожар на Бјелским Крушевицама који припада которској општини.

Радошевић се нада да ће надлежни открити узрок пожара на Подима, за које сумња да су подметнути.

-Ми смо у сталној комуникацији са Управом полиције, одмах су синоћ дошли њихови службеници, обишли су терен тако да се надамо да ће се коначно нешто десити. И даље апелујемо да се не ложи ватра на отвореном, да се људи понашају савјесно и да ће полиција нешто ријешити, јер ово је више заиста досадило и нама, и грађанима и свима, поручио је Радошевић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here