У току акција волонтера Азила за псе

На Шкверу је данас уприличена акција волонтера Азила за псе на Диздарици, у циљу прикупљања средстава неопходних за збрињавање паса. Осмислили су календар за 2024. годину чијом продајом желе прикупити средства за неопходне медикаменте и побољшање услова живота паса, који чекају свој дом.

Како је казала волонтерка Азила за псе Ксенија Матовић на календар су уврштени сви пси које су удомили у 2023. години.

-На другој страни календара налази се 12 паса који чекају дом. Сваки пас име, такође кратку причу о карактеристикама, која ће надам се заинтересовати људе, а такође садржи и мисли познатих о животињама, информисала је Матовић.

Према ријечима волонтерке Слађе Ковачевић најлакши и најсигурнији начин за удомљавање подразумијева здравствену припрему.

-Обавезни су стерилизација, чип и пасош. Ова акција је организована да би им обезбиједили вакцине за заразне болести, тестове који потврђују да је пас који се удомљава здрав пас, казала је Ковачевић.

Календар је могуће купити у ветеринарској амбуланти, као и у већини продавница за кућне љубимце у граду, подсјећају организаторке ове акције и  надају се добром одзиву на сличне акције и у предстојећем периоду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here