У ТИВТУ НАЛОЖЕНО ЗАТВАРАЊЕ ДЈЕЧЈИХ ИГРАЛИШТА

Предсједник општине Тиват Жељко Комненовић наложио је затварање дјечјих игралишта и теретана на отвореном и ургирао да Секретаријат за инспекцијски и комунални надзор Општине Тиват и Одјељење безбједности Тиват максимално пооштре контролу поштовања епидемиолошких мјера, свако из своје надлежности – закључено је на данас одржаном састанку Општинског тима за заштиту и спашавање.

Комненовић је информисао о он-лајн састанку представника Општинског тима са Министарством здравља и Институтом за јавно здравље, који је резултирао редовном комуникацијом, коју Општина остварује са ове двије институције.

Епидемиолошка служба Дома здравља Тиват биљежи смањен број обољелих на дневном нивоу, а по ријечима директорке др Јасминке Анђелић, ова здравствена установа располаже довољним количинама ПЦР и брзих тестова, али и других медицинских средстава.

У Тивту је тренутно 368 активних случајева оболијевања од коронавируса.

– У току су припреме за почетак вакцинисања, и по тренутном плану имунизација ће се спроводити у прилагођеном контејнеру постављеном уз сам објекат Дома здравља. Прво ће се вакцинисати здравствени радници и особе старије од 80 година – навела је др Анђелић.

По извјештају Драгана Контића, начелника ОБ Тиват, полиција је у протеклих 10 дана обавила контролу 252 лица, којима је изречена мјера самоизолације. У истом временском периоду поднешене су четири кривичне пријаве. ОБ Тиват ванредно ангажује службенике како би покрили све активности.

Редовне контроле спроводи и општинска комунална полиција и инспекција, у свим дјеловима града, обилазећи угоститељске објекте, јавне површине на којима се стварају редови. Контролише се и пословање такси превоза и примјене епидемиолошких мјера у јавном превозу.

Из Црвеног крста Тиват је саопштено да је у протеклом периоду помоћ у хигијенским и прехрамбеним пакетима стигла до 120 ромских породица, а намирнице су достављене и за 60 породица у стању социјалне потребе. Тиватски Црвени крст на Ловању је допремио 20 пакета топле одјеће и хигијенске пакете по потреби. Неометано ради и геронто сервис, а за наредни период планирана је и подијела ћебади. Дежурни телефон Црвеног крста Тиват је 069 968 173, а активан је и број општинског цалл центра (069 351 251), на који грађани могу позвати уколико им је потребна помоћ око куповине и доставе основних намирница.

Служба заштите и Комунално предузеће Тиват дефинисали су распоред спровођења дезинфекције јавних простора и установа за период од наредних 8 дана. Наредни циклус дезинфекције града отпочиње сутра увече након 21х, а у овој активности свој допринос дају Добровољно ватрогасно друштво, ДВД „Кртоли” и “Водовод и канализација” Тиват.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here