У сусрет туристичкој сезони, Водовод подигао ниво оперативности

Техничка оператива Водовода/ Зеленика

У предузећу Водовод и канализација Херцег Нови су спремни за туристичку сезону. Водоснабдијевање је уредно, са дотоком преко Плата, око 450 литара у секунди,  у Филтер станицу на Мојдежу. Оперативна служба у  просјеку дневно отклони до 10 кварова на различитим локацијама.

Запослени у Водоводу су двосмјенским радом, готово, у свим службама, интензивно радили на побољшању система. Раде на смањењу техничких губитака на мрежи. Изграђени су километри нових водоводних цијеви, обављене замјене старих са новим цјевоводима, уграђени су водомјери, вентили  и филтери на пумпним станицама, казао је за РТХН технички директор ДОО Водовод и канализација Херцег Нови Горан Симовић:

Горан Симовић

– Циљ свих тих активности је да се што боље припремимо за туристичку сезону, да смањимо техничке губитке, да направимо оптимизацију потрошње воде. У Центру за мониторинг 24 часа прати стање водоводног система, уведен је Call centar 19966.  То су све предности да би били што ефикаснији, да се повећа мобилност рада, оцјењује, између осталог, Симовић.

Симовић истиче да је у претходном периоду реализовано низ значајних пројеката:

– Обављена је монтажа 14 водомјера на даљинско очитавање у хотелима и другим већим привредним субјектима, као и на неким цјеводовима, гдје је потребно константно мјерење протока. Водомјери су профила,  ДН 50 – ДН 200. Акција је у току, и по  плану преостало је још да се угради пет водомјера у овој години. Активности ће се наставити, казао је Симовић.

Радници Водовода су у претходном периоду поставили четири километра нове водоводне мреже:

– Ријеч је о изградњи нових и реконструкцији, односно, замјени старих са новим цијевима на Подима, Ратишевини, у Бијелој, Баошићу, Суторини и граду. Најзначајнија  је инвестиција на Подима. Оно што нас очекује да се одраде цјевоводи на локацијама у Баошићу и Каменарима. У Баошићу се већ ради. За Каменаре, набављен је потребан цијевни материјал за замјену дистрибутивног цјевовода фи 200, у дужини 300 метара, од скретања ка Цркви Св. Неђеље.

Уграђена су 23 нова вентила на водоводној мрежи, ради лакше дистрибуције воде тако да се неће дешавати да се затварају комплетна насеља, већ поједине улице, чиме су повећали степен оперативности, навео је Симовић и додаје да су и све хидрофорске станице спремне за сезону.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here