У суботу модна ревија Удружења „Зрак сунца“

Удружење родитеља дјеце и омладине са тешкоћама у развоју „Зрак сунца“ у суботу 25. августа организује 5. Модну ревију у оквиру пројекта „Херцегновски модни кутак“, чији је циљ запошљавање дјевојака са инвалидитетом.

Пројекат је ове године добио подршку Завода за запошљавање, Бироа рада Херцег Нови, па ће на три мејсеца бити запослене три дјевојке са инвалидитетом, а Удружење ће ангажовати и кројачицу, која ће радити са њима, прича предсједница Љиљана Крстић.

Љиљана Крстић, предсједница Удружења „Зрак сунца“

– Настојимо да дјевојке са инвалидитетом обучимо барем за неке сегменте кројења, шивења, дизајнирања да оне у будућности имаји основ за неко своје будуће занимање, да након смрти родитеља имају чине да се баве и опстану у животу – наводи она.

Пројекат „Херцегновски модни кутак“ и ове године добио је подршку локалне управе, уз чију помоћ, како је казала Крстић, опстају све ове године.

– Сваке године имамо нове генерације дјевојака којима су потребне матурске хаљине, а које ми радо поклањамо. Ове године увели смо још једну категорију, којој би могли да помогнемо, па то нису само дјевојке из социјално угрожених породица или Дјечијег дома, већ и најбоље ученице матурских разреда основних и средње школе – прича Крстић.

Модна ревија ће и ове године бити јако богата моделима хаљина, а биће ангажовано око 15 дјевојака, углавном волонтерки.

– У последње вријеме помажу нам волонтерке Црвеног крста, оне ће бити наши модели, а ту су и наше волонтерке, а наравно прикључиће нам се и волонтерске из Општине Херцег Нови – најавила је Крстић.

Почетак програма на платоу испред солитера старе фазе Института Игало заказан је за 19:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here