У суботу Микулићева борба за медаљу

Фото: КСЦГ

Први наступ Немање Микулића на Европском првенству у шпанској Гвадалахари у сениорској конкуренцији, у борбама, у категорији до 75 килограма, био је  врло успјешан. Млади Новљанин на старту је елиминисао  искусног Мађара Кароља Хорспатакија бронзаног са Олимпијских игара у Токију 2021 године (0:0).

У другој борби вечери Немања Микулић био је бољи од Адила Каидара из Луксембурга (6:6). У четвртфиналу је поражен од Украјинца Андрија Заплитнија 4:0.

Заплитни је пласманом у финале омогућио Микулићу да у репесажу настави такмичења, а борбу за медаљу изборио је побједом против Стефана Покорнија из Аустрије 4:3.

Фото: КСЦГ

У овом мечу одлучујућа три поена, за преокрет и побједу, Микулић је постигао у посљедњој секунди меча.

Микулићев ривал за прву сениорску европску медаљу у каријери биће Белгијанац Квентин Махуден.

Ријеч је о искусном такмичару, омладинском прваку свијета, а Микулић је прошле године у дуелу репрезентација Црне Горе  и Белгије резултатом 8:0 побједио Квентина Махудена.

Меч је на програму у суботу. Прије тога Немања Микулић у петак са репрезентацијом Црне Горе има екипни меч са селекцијом Шведске. Тог дана потребне су три побједе да би Микулић са својом селекцијом у недељу имао борбу за медаљу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here