У ПАРКИНГ СЕРВИСУ ЗАДОВОЉНИ ПОСЛОВАЊЕМ

Паркинг сервис је за девет мјесеци остварио мањи промет 3 % у односу на 2019. годину. То је према ријечима вд директора Миладина Бата Видаковића веома добар резултат јер је на почетку године било тешко правити пројекције с обзиром на епидемиолошку ситацију.

На почетку године у Паркинг сервису забиљежили су негативно пословање, али су тај губитак успјели да надомјесте током сезоне, казао је Видаковић: 

– Ово је до сада за нас успјешан период. Од јануара закључно са 30. септембром радимо 3 одсто мање него 2019. године, што је у апсолутној вриједности неких 12.000 мање. На почетку године, неких пет мјесеци имали смо негативно пословање, али смо у јуну, јулу, августу и септембру успјели да надомјестимо сав тај губитак и дођемо на резултат од минус три одсто, што је велики успјех, казао је Видаковић.

Очекују да ће испунити циљеве планиране за ову годину, чему доприноси увођење и самоплатних станица у Игалу и на јавној гаражи испред Општине:

– Током ове године очекујем да ћемо достићи ниво из 2019. године што је преко пола милона еура прихода. Ове године нисмо имали ни повећање броја запослених, осим једног јер смо имали одлазак у привремену пензију. Аутоматизацијом система наплате и контроле на посебним паркиралиштима у Игалу и испред Општине направили смо велике уштеде, казао је Видаковић.

Од отварања гараже испред Општине до половине септембра попуњеност је била на задовољавајућем нивоу:

– Мислим да постоји још простора да би била већа попуњеност. Потребно је и да наши суграђани промјене навике, јер услугу коју добијају на јавној гаражи је већа него на општим паркиралиштима. Осмишљавамо пакете за запослене из Општине, али и за све којима можемо да изађемо у сусрет. тако ћемо добити бољу попуњеност, а смањити притисак на паркиралиштима на улици.

Подсјећамо у паркинг сервису данас је наступио зимски режим наплате. Цијена за сат паркирања у црвеној зони је 0,80 еура, у плавој 0,60 и жутој 0,40 еура. Дневна карта је 10 еура. На посебним паркиралиштима у Игалу цијена за сат паркирања је 0,60 еура, на Шкверу 0, 80, а у гаражи испред општине 1 еуро. Бесплатно паркирање је у улицама: Сава Илића, од Рибарске улице до улаза у институт „Др Симо Милошевић“ са јужне стране (паркинг мјеста од 1 до 59) и Партизанских мајки, код Основне школе “Дашо Павичић” (паркинг мјеста 1200-1235).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here