У новембру рочиште о путу Мељине -Петијевићи

Рочиште у Привредном суду поводом тужбе коју је фирма „Универзал Монте“ покренула против државе због пута Мељине-Петијевићи, одгођено је за новембар како би се обје стране упознале са налазом грађевинског вјештака.

Уговор са компанијом, иза које стоји србијански бизнисмен Вук Хамовић, која је 2008. изградила пут Мељине-Петијевићи по аранжману на основу ког је требало да га користи 20 година и преда Општини Херцег Нови, споразумно је 7. маја 2021. године раскинула Влада премијера Здравка Кривокапића, након чега је путарина на тој дионици престала да се наплаћује, пишу „Вијести“.

Влада је тада задужила Министарство финансија да у буџету за наредну годину предвиди четири милиона ЕУР за исплату обештећења Универзал Монтеу. Умјесто тога, на посљедњој сједници Кривокапићеве Владе 20. априла прошле године, донијет је закључак да се тај новац исплати из буџетске резерве.

Ту обавезу Влада Дритана Абазовића није извршила, већ је документацију у вези са тим послом прослиједила Специјалном државном тужилаштву.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here