У изради Елаборат зонског паркирања, Паркинг сервис ангажује анкетаре

Предузеће Паркинг сервис расписало је Јавни позив за потребе спровођења анкете за израду Елабората зонског паркирања. Потребно је око 20 анкетара и исто толико бројача мирујућег саобраћаја, а позив је отворен до 27. августа.

Спровођење анкете планирано је за уторак 29. август, а обука ангажованих биће спроведена дан раније. Анкетари и бројачи ће бити подјељени у двије смјене, уз паузе одређене програмом.

Директор Паркинг сервиса Миладин Видаковић објашњава да ће резултати анкете бити послати на Саобраћајни факултет у Београду, који је партнер у реализацији овог пројекта.

Миладин Видаковић, директор Паркинг сервиса ДОО

– Добићемо репрезентативан документ како за Паркинг сервис, тако и за град, који ће одговорити шта је то потребно урадити са постојећим зонама и предвидјети обухват улица за ново зонирање. Очекујемо се да ћемо ангажовати довољан број анкетара и бројача, како би овај документ креирали на прави начин –  наводи он.

Анкета обухвата десетак питања са више понуђених одговора на заокруживање, прича Видаковић, а учествују возачи, са којима ће анкетари попуњавати анкету. Уз анкетирање, посао обухвата и бројање возила у мирујућем саобраћају и мјерење времена задржавања.

– Одређени број питања усаглашен је за потребе Херцег Новог, а бројање значи да се сваки долазак возила на паркинг мјесто и напуштање се евидентирају, а мјери се вријеме задржавања возила на паркиралиштима. Из тих података добићемо тачно стање и смјернице шта је потребно у наредних четири или пет година што ће пратити развој зонског паркирања у Херцег Новом – објашњава Видаковић.

Паркинг сервис је завршио акумулацију паркирања у граду од Игала до Мељина, помоћу снимака са улица и из ваздуха, који су рађени у 5 сати и у подне.

– Потребно је обухватити цијели град на одређеним микролокацијама, па анкетари и бројачи не морају да троше вријеме на пјешачење, већ да им на дохвати руке буду сви корисници који приђу паркинг мјесту, како би могли то да евиндентирају, обаве разговор и детаље упишу у одређени документ. Обуку ћемо организовати дан прије, како би се сви упознали шта је потребно урадити – казао је Видаковић.

Видаковић подсјећа да зонско паркирање у Херцег Новом није мијењано од 2007. године, већ да су у међувремену само уведене плава и љубичаста зона. Због тога је потребно усвојити документ који ће обрадити стручњаци, уз сугестије професора са Саобраћајног факултета.

Заинтересовани се могу пријавити путем мејла: parkinghn@t-com.me, позивом на број телефона +38231/324-127 или лично у канцеларијама Друштва, на адреси Трг Маршала Тита 4, радним данима од 07 до 15 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here