У Институту поново активан норвешки програм, стигло првих 120 пацијената

Норвешки пацијенти поново су у Институту „Др Симо Милошевић“, прва група од њих 120 стигла је јуче, како је било и планирано. Понуда Института, једина ван Европске уније, поново је била најбоља и најповољнија на тендеру за четворогодишњи програм лијечења пацијената из ове скандинавске земље.

Како је за РТХН казао директор маркетинга, Никола Мрачевић, норвешки програм ове године обухвата шест група пацијената, према измјењеној динамици него ранијих година.

Никола Мрачевић, директор маркетинга у Институту Игало

– Ријеч је о 640 пацијената укупно. Прве двије групе су по 120, затим двије по 80, то су љетње групе и јесење, такође, двије по 120. Норвешки програм ове године завршава се 17. октобра. Сви бораве по 28 дана, као и претходних година, што је устаљена динамика, односно боравак о четири седмице – наводи он.

Институт ће ове године угостити нешто мањи број пацијената из Норвешке него лани, према висини буџета који је опредјељен за овај програм. Мрачевић објашњава да њима више одговарају пред и пост сезонски период, него љетњи, због чега су и групе тако формиране.

Док норвешки пацијенти долазе, програм лијечења за холандске полако се примиче крају, односно последњи гости напустиће Институт 7. маја, информише Мрачевић.

– Они су ту увијек у периоду април-мај, то је традиционално вријеме њиховог доласка посредством агенције Фонтана. Поново их очекујемо на самом крају августа или почетком септембра. То је што се тиче холаднског тржишта, када је ријеч о осталима, доминанто су ту пацијенти преко Фонда здравства, пошто је отворена само друга фаза, као и индивидуални гости, претежно са простора бивше Југославије, то је добро позната екс Ју понуда и наравно одређени број пансионских гостију – прича Мрачевић.

Динамика попуњавања капацитета појачаваће се током маја, а већ у јуну очекује се знатно већа попуњеност због љета и отварања купалишне сезоне, али и због неколико најављених семинара.

Како је казао, цијене за екс Ју понуду у предсезонском периоду остале су исте као и прошле године.

– Тренутно је 83 еура двокреветна соба, што је приступачно, јер у цијену је урачунато пун пансион на бази шведског стола, до пет физикалних терапија које физијатар препише, као и све консултације и љекарски прегледи – казао је Мрачевић.

У Институту очекују добар биланс љетње сезоне, најаве су добре, традиционални партнери су обновнили сарадњу, а и сваке године велики је број повратника преко екс Ју понуде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here