У Институту Игало очекују авансну уплату наредне седмице

Агенција за заштиту конкуренције је дала позитивно мишљење на авансну уплату од 1,2 милиона еура за Институт Др Симо Милошевић и очекују да ће Влада на електронској сједници наредне седмице да обезбиједи средства, потврдио је директор Фонда за здравствено осигурање Вук Кадић у емисији Боје јутра на ТВ Вијести;    

 Он оцјењује да Институт Игало не може да буде већински финансиран од стране државе.  

– Ми морамо да нађемо други начин финансирања. Ми учествујемо, имали смо прошле године око 93.000, односно, 94.000 ноћења у Институту Игало, од њихових 210 000 које су остварили. Учествујемо са 40 одсто у укупном броју ноћења у Игалу. Поставља се питање да ли су ниске цијене према Фонду здравства? Радили смо детаљну анализу, имали смо састанак са менаџментом Института, односно, в.д. директором Института и са предсједником Борда директора. Изнијели смо им своје анализе, а то је  20 одсто повећање цијена у односу које су биле, навео је Kадић.

Он сматра да је то реална прича, с обзиром да им у Институту пребацију да су нерентабилни, да није могуће покрити ни најниже трошкове са оним цијенама Фонда.

– Мислим да то није тако. Радили смо детаљну анализу, гдје 40 одсто учешћа у ноћењима је око 37 или 38 одсто учешћа у комплетном годишњем буџету Института Др Симо Милошевић. Они треба да повећају цијене према страним лицима, објашњава Кадић.

Он сматра да би требао Институт да повећа цијене према страним пацијентима, трећим лицима, односно, Холанђанима, Норвежанима и другим.

-Ријеч је о врхунским стручњацима који су „жила куцавица“  у  тој здравствено рехабилитационој установи. Нису битне звијездице већ квалитет услуга и запослене би требало мотивисати, што је већ  питање менаџмента, оцјењује Кадић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here