У ХЕРЦЕГ НОВОМ 133 УЛИЦЕ ДОБИЛЕ ИМЕ

Поједине херцегновске улице више неће бити без имена и броја. Сарадњом локалне управе и мјесних заједница свака улица добила је име и нумерисане улазе.

У општини Херцег Нови 133 улице добиле су име, од тога 17 је названо по знаменитим Новљанима, добротворима који су дали немјерљив допринос граду, казала јее потпредсједница Општине Весна Самарџић.

– Могу да кажем да смо, у правом смилу те ријечи, успјели да завршимо Одлуку о именовању улица, која је усвојена током прошле године – наводи она.

Поред Бијеле и Каменара и мјештни Баошића жељели су да се на овај начин одуже знаменитим суграђанима.

Како је казао предсједник ове МЗ Ђуро Цвјетковић, четири улице понијеће име Мирослава Штумбергера, Младена Црногорчевића, Кирила Цвјетковића и Пјера Лотија.

– Грађани Баошића су чекали на именовање улица више од двије деценије. Коначно смо, у сарадњи са локалном самоуправом, ријешили и тај проблем. Баошићи су добили имена 17 улица. За четири улице чекамо одобрење Министрства образовања, науке, културе и спорта, јер је ријеч о знаменитим личностима – казао је Цвјетковић.

Да би ова одлука била пуноснажна, неопходно је да ресорно Министарство изда сагласност.

2 COMMENTS

  1. Pa i na tabli apartmani je latinica…Bruka si ti sto ti to smeta.Ako bi nam se,a nadam se da oce jednog dana,vratili strasni turisti,lako bi se snasli sa cirilicom.Ili mislis da nebi bilo problema.E Crni,Crni….pogresno razmisljas.☹️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here